• SUSTAINABILITY
  GOALS

ROASTING
SUSTAINABLE

Ons hoofdkantoor is opgetrokken uit beton, glas en staal en voldoet aan de allerstrengste normen voor isolatie. Het gebouw is zo ontworpen dat ieder overbodig materiaal weggelaten is. Daarnaast werken we met volledig duurzaam opgewekte energie en liggen er op de hoge daken bijna 1.000 m2 zonnepanelen. We maken gebruik van duurzame en energiebesparende ledverlichting en ons magazijnequipement is volledig elektrisch uitgevoerd. Tevens is de koffiebrander uitgevoerd met een energiebesparend recirculatiesysteem, dat de warme lucht opnieuw door de brander stuurt.

Bovenstaande ontwikkelingen sluiten aan op de behoeften van het heden zonder het vermogen van de toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien in gevaar te brengen. Zo dragen wij ons steentje bij aan: People, Planet en Profit!

 • CARBON FOOTPRINT​

  In 2021 zijn we een traject gestart om in 5 jaar onze footprint maximaal te reduceren. Een mogelijk overschot wordt gecompenseerd zodat we in 2026 klimaat neutraal produceren. Daarnaast proberen we zo circulair mogelijk te werken. 

  Zo worden restproducten als koffieboonvliesjes gebruikt als bodemveredeling. Onze jute zakken worden hergebruikt als bewapening van matrixborden. Op ons dak liggen 340 zonnepanelen en ons kantoor wordt al deels verwarmd met restwarmte uit de koffiebranderij. 

  CARBON FOOTPRINT​
 • GLOBAL COMPACT CODE

  Alle koffie die wij inkopen wordt gekocht op basis van en bij het Global Compact aangesloten bedrijven. Het Global Compact is een door de VN opgesteld convenant waarin zaken als arbeidsvoorwaarden, milieuzorg, educatie en anti corruptie worden geregeld.

  GLOBAL COMPACT CODE
 • WE ARE CERTIFIED

  Cook & Boon is als één van de weinige koffiebranderijen in Nederland BRCGS gecertificeerd met een AA-status. De Brand Reputation Compliance Global Standards is de hoogste voedselveiligheidsnorm. BRCGS stelt hoge eisen op het gebied van kwaliteit, hygiëne, milieu en de toepassing van HACCP. Het garandeert dat wij de koffie volgens de hoogste kwaliteitsstandaard branden, verpakken en leveren. Daarnaast is Cook & Boon gecertificeerd om BIO, Fairtrade en RA (Rainforest Alliance) koffie te branden. 

  WE ARE CERTIFIED